Anassa

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας. Σπάτα – Αρτέμιδα Δημοτικό Σύστημα Υγείας για όλους

Οι εργαζόμενοι στον κλάδο Υγείας σώζουν ζωές. Αγωνίζονται για να εξασφαλίσουν ότι η πρόοδος στην υγειονομική περίθαλψη φθάνει σ’ εκείνους που την έχουν περισσότερο ανάγκη, συμβάλλοντας στην κοινωνική και οικονομική ευημερία». Τόνισε σήμερα 7 Απριλίου ο γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι 'Αναν, με ευκαιρία την παγκόσμια ημέρα Υγείας, αναφερόμενος στο σημαντικό έργο που προσφέρουν παγκόσμια οι λειτουργοί της υγείας.

Είναι σαφές ότι για να προστατεύσουμε και να βελτιώσουμε την υγεία των κατοίκων της πόλης πρέπει να δημιουργήσουμε ένα πρότυπο Δημοτικό Σύστημα Υγείας, ικανό να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σ’ ολόκληρη την εξαιρετικά διευρυμένη περιοχή που περικλείεται στα όρια του δήμου μας. Χωρίς μια τέτοια πολιτική η υγειονομική περίθαλψη δεν μπορεί να φθάσει σ’ εκείνους που την έχουν περισσότερο ανάγκη κι αυτό γιατί στον Δήμο μας η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια φροντίδα βρίσκονται σε κρίση επειδή το στελεχιακό δυναμικό είναι περιορισμένο.

Το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας είναι "Δουλεύοντας μαζί για την Υγεία" και δεν θα μπορούσε να ήταν πιο ταιριαστό με τα ζητούμενα της πόλης μας. Η πόλη μας χρειάζεται συστράτευση δυνάμεων. η πραγμάτωση των στόχων που έχουμε θέσει για την υγεία, μας επιβάλλει να αναλύσουμε πολύ προσεκτικά και συνειδητά τις υπάρχουσες οικονομικές συνθήκες και τα θεσμικά πλαίσια ώστε η λύση που προτείνουμε να είναι ρεαλιστική και βιώσιμη. Μιλάμε για ένα Δωρεάν δημοτικό σύστημα Υγείας γι όλους με αναβαθμισμένη πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη και μονάδα βραχείας νοσηλείας.

Εσείς, οι κάτοικοι των Σπάτων και της Αρτέμιδας αναδείξατε το θέμα της υγείας σαν το δεύτερο μεγάλο θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Είναι χρέος μας λοιπόν να θέσουμε και να στερεώσουμε τους άξονες για την επίλυσή του.