Anassa

Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Συνέντευξη με το υποψήφιο δημοτικό Σύμβουλο Θεόδωρο Δούρο.'Είμαστε νέοι σε ιδέες, με σεβασμό στη λογική της σύνθεσης'.

  • Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τα κοινά; Γιατί με το συνδυασμό της «ΑΝΑΣΣΑ»;
Η ενασχόληση με τα κοινά είναι συνυφασμένη με την ανθρώπινη φύση. Ο άνθρωπος είναι «Πολιτικόν ων» όπως εύστοχα αναφέρει ο Αριστοτέλης. Ζούμε σε κοινωνίες οργανωμένες με κριτήρια ευνομίας, ισονομίας και δικαιοσύνης. Οι παρεμβάσεις μας έχουν επίπτωση σε εμάς τους ίδιους. Όλα είναι ένας κύκλος. Είναι λοιπόν υποχρέωσή μας η συμμετοχή. Δεν είναι ούτε προνόμιο, ούτε ανάγκη, είναι υποχρέωση.

  • Γιατί λοιπόν με την Άννα Ραφτοπούλου; Οι υπόλοιποι συνδυασμοί;
Ζούμε σε εποχή σύνθεσης απόψεων μέσα από καταγραφή ιδιαιτεροτήτων. Δεν έχουν συγκρουσιακή διάθεση με κανέναν. Ούτε πιστεύουμε ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε κακές προθέσεις. Διαφωνούμε με τις θέσεις αλλά για κανένα λόγο δεν λέμε ότι είχε κακές προθέσεις. Είναι θέμα διαφορετικού πολιτικού και πολιτιστικού τρόπου σκέψης αλλά και «mondus Vivendi».
Είμαστε νέοι σε ιδέες, με σεβασμό στη λογική της σύνθεσης. Δεν αποκηρύσσουμε το παρελθόν. Παραδείγματος χάριν, δεν λέμε ότι ο κ. Χρήστος Μάρκου ήταν ένας συνειδητά κακός δήμαρχος. Λέμε ότι ο συνδυασμός μας είναι ένας δυνητικά πιο επαρκής φορέας ιδεών, προτάσεων και λύσεων. Είμαστε μια συμπαγής πλατφόρμα καταξιωμένων επαγγελματιών, επιστημόνων και πολιτών, σαφώς προσανατολισμένων στην υπηρεσία της προάσπισης των συμφερόντων της περιοχής μας. Όλοι «στρατιώτες». Από μηχανικούς έως γεωπόνους, από ιατρούς έως τεχνικούς, από μητέρες έως πατέρες, όλοι με γνώμονα τη σύνθεση και τη δημιουργία.

  • Έχετε συγκεκριμένες προτάσεις;
Η Άννα Ραφτοπούλου έκανε κάτι καινοτόμο. Έδωσε σαφής θεματικές ενότητες, όπως της υγείας, της παιδείας και του χωροταξικού προβλήματος σε υποψηφίους του συνδυασμού με σκοπό την ενδελεχή και ευέλικτη διερεύνηση τους. Όλα αυτά παρουσιάστηκαν αναλυτικά στο Πνευματικό Κέντρο Σπάτων.

  • Ποιο θεωρείτε ως το πιο σημαντικό πρόβλημα της περιοχής μας.
Εάν αποκτήσουμε Δημοτική Συνείδηση ως πολίτες, αν επεξεργαστούμε μια συγκρότηση ενός αρραγούς μετώπου Αρτέμιδας-Σπάτων, τότε κανένα ΚΕΛ, κανένα πρόβλημα οδοποιίας, κανένα διχαστικό δίλλημα δεν θα έχει τη δυναμική να πάει τη πόλη πίσω.
Η Άννα Ραφτοπούλου δεν θα είναι μόνο η νεώτερη γυναίκα Δήμαρχος στην Ελλάδα, αλλά είμαι σίγουρος ότι μπορεί να γίνει κι η μακροβιότερη.



Δούρος Αντ. Θεόδωρος. 

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 24/02/1973. Σπούδασε στο οδοντιατρικό τμήμα της ιατρικής σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Παρακολούθησε μεταπτυχιακό πρόγραμμα Χειρουργικής Στόματος στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Την εξαετία 2004-2010 εργάσθηκε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας (National Health System). Έγινε Mentor Associate Dental Surgeon στην οδοντιατρική εταιρία ADP του Λονδίνου.
Είναι παντρεμένος με τη Χριστίνα Αλεξανδροπούλου, απόφοιτη του Portsmouth College of Dental Nursing και έχουν μια κόρη δύο ετών.
Το 2010 του προτάθηκε η διεύθυνση του οδοντιατρικού τμήματος της Biocare στη Γλυφάδα. Οι δεσμοί του όμως με την περιοχή μας ήταν τόσο ισχυροί, ώστε αποφάσισε οριστικά να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά στην Αρτέμιδα, όπου έως και σήμερα διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο.


Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Είσαι 18 χρονών και δυνατός στα μαθηματικά; Δώσε προσοχή.

Είσαι 18 χρονών και δυνατός στα μαθηματικά;
Δώσε προσοχή.

Στη σπάνε οι εκλογές; Δε θες ούτε να τους βλέπεις ούτε να τους ακούς;
Δικαίωμά σου! Σιγά μη χαλάσεις τη Κυριακή σου για να πάς να ψηφίσεις! Κι αν… λέμε αν ….πας για το χαβαλέ σου, θα τους ρίξεις ένα φάσκελο.
Οκ, μαζί σου.
Αλλά να ξέρεις ότι μόλις πήρες μια «πολιτική απόφαση».

Δηλαδή, επειδή οι δεινόσαυροι, οι γερασμένοι, οι τρικαράγκιοζη, οι καμένοι, τα λαμόγια, σου τη δίνουν, εσύ αποφάσισες να μην ψηφίσεις.

Άκου.
Στις δημοτικές εκλογές ο δήμαρχος της πόλης σου, δηλαδή
αυτός που κανονίζει αν θα μπει ο σκουπιδοντενεκές έξω από τη πόρτα του σπιτιού σου ή του γείτονα,
αυτός που κανονίζει αν θα δώσει φράγκα στην τοπική σου ομάδα ή όχι,
αυτός που είναι υποχρεωμένος να συντηρεί το σχολείο σου και δεν το κάνει,
αυτός που έχει να αλλάξει τις καμένες λάμπες στο στενάκι, δίπλα στο φροντιστήριο, από του αγίου ανήμερα,
βγαίνει μάγκας με το 50% των ψήφων + μία.

Τι είπα τώρα! Να στο κάνω λιανά:
Στις προηγούμενες εκλογές τα έγκυρα ψηφοδέλτια στα Σπάτα και την Αρτέμιδα ήταν 12007. Βάλε με το μυαλό σου: Με τα μισά + ένα, δηλαδή με 6.004 ψήφους αυτός σου κατσικώνεται δήμαρχος για 5 ακόμη χρόνια. (Εσύ φύτουλας δεν είσαι! Είσαι;) Αν… λέω αν… …αν το ρίξεις, …εσύ έγκυρο θα το ρίξεις. Έτσι δεν είναι; Δώσε λοιπόν προσοχή αν πάρεις ένα κολλητό σου και πάτε να ψηφίσετε, τα 12.007 έγκυρα θα γίνουν 12.009. Σωστά μέχρι εδώ; Το λαμόγιο θα πάρει τα 6.004 ψηφαλάκια του(που θα έπαιρνε έτσι κι αλλιώς) κι ο άλλος θα πάρει 6.005. Δηλαδή θα βγει δήμαρχος με μια και μοναδική ψήφο διαφορά. Ή την δικιά σου ή του κολλητού σου.
Πως σου φαίνεται αυτό;

Κι αν μαζευτούμε ολόκληρη η τάξη με 20 – 30 – 40 – 50 ψήφους έχουμε τον δήμο στα χέρια σας. Στη κυριολεξία.
Αντί λοιπόν να λες δεν ψηφίζω επειδή είναι «λαμόγιο, δεινόσαυρος, τρικαράγκιοζας», μ@λ@κ@ς ρώτα, μάθε, ψάξε μάζεψε τη τάξη σου τη παρέα σου την ομάδα σου και πάμε μάγκα μου να ψηφίσουμε όλοι μαζί. Συνεννοημένα και μιλημένα.
Κατάλαβες που το πάω;
Κανείς δε μπορεί να δικτυωθεί πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά από εμάς. Αν πέσει σύρμα, αν το ψάξουμε και το μιλήσουμε με ένα μήνυμα στο κινητό ή στο FB γινόμαστε χαλαρά εκατοντάδες. Κόψε λοιπόν τις μ@λ@κίες και πάμε να ψηφίσουμε. Δεν είναι όλοι σκάρτοι. Δεν είναι όλοι κολλημένοι. Δεν είναι κοματόσκυλα. Υπάρχουν νέοι άνθρωποι πολύ κοντά μας που την έχουν δει αλλιώς.
Εγώ μένω στην Αρτέμιδα και ψηφίζω ΑΝΑΣΣΑ – Άννα Ραφτοπούλου. Η τύπισσα την έχει δει αλλιώς. Τους έχει τρολάρει. Ρε φίλε αν δεν κάνουμε εμείς την ανατροπή ποιος περιμένεις να την κάνει; Η μάνα σου κι ο πατέρας σου; Ξεκόλλα ρε. Το μέλλον είναι δικό μας. Ψάξε στη πόλη σου κάτι καλό θα βρεις.


Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

ΑΝΝΑ ΡΑΦΤΟΠΟΥΛΟΥ - ομιλία στα ΣΠΑΤΑ.Ψήφος εμπιστοσύνης κι όχι διαμαρτυρίας.Πολιτικός λόγος με ουσία

ΑΝΝΑ ΡΑΦΤΟΠΟΥΛΟΥ - ομιλία στα ΣΠΑΤΑ
Ψήφος εμπιστοσύνης κι όχι διαμαρτυρίας
Πολιτικός λόγος με ουσία
https://www.youtube.com/watch?v=rZDW_OmKmXk#t=699
«Η κρίση εκτός από τα χίλια μύρια που έφερε μαζί της, αποκάλυψε τις κρυφές αδυναμίες του πολιτικού μας συστήματος. Τις αδυναμίες του κούφιου και ξερού κομματικού λόγου, της μικρότητας και των μικροπολιτικών συμφερόντων, που δεκαετίες δηλητηρίαζαν την Ελληνική κοινωνία. Σήμερα, καμία δημοτική αρχή δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στο έργο της μόνο με υποσχέσεις και ταξίματα. Κι όσοι τολμήσουν να το επιχειρήσουν θα βρεθούν κοινωνικά χρεωκοπημένοι. Αντιμέτωποι με την αδυσώπητη πραγματικότητα. Αντιμέτωποι με εσάς». Τόνισε τη Τετάρτη που μας πέρασε η Άννα Ραφτοπούλου σε μια δυναμική συγκέντρωση έξω από το παλιό Δημαρχείο στα Σπάτα κι έδωσε βροντερή απάντηση σε όλους εκείνους που πριν γνωρίσουν, πριν ακούσουν, τη ΑΝΑΣΣΑ έσπευσαν να ψιθυρίσουν ότι δήθεν δεν είναι «αρκετή» για να διοικήσει τον δήμο.

«Όλοι εσείς, όλοι εμείς, οι πολίτες με ανοιχτό μυαλό κι οι υποψήφιοι με καθαρό παρελθόν και φρέσκες ιδέες, είμαστε πλέον υποψιασμένοι κι αποφασισμένοι να περπατήσουμε σε νέους δρόμους. Τους δρόμους του θάρρους, της ειλικρίνειας και της συνεργασίας. Τους δρόμους της ενότητας,» τόνισε και πρόσθεσε μεταξύ άλλων:

«Εμείς δεν λέμε μεγάλα λόγια. Κοιτάμε τους δημότες στα μάτια και λέμε την αλήθεια και μόνον την αλήθεια. Με κίνδυνο να μη γίνουμε αρεστοί, δεν πουλάμε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Δε χαϊδεύουμε αυτιά. Δεν πλασάρουμε τις αυτονόητες υποχρεώσεις του δήμου για δήθεν δημοτικό έργο. Αν σας αρέσουν “τα ψεύτικα, τα λόγια, τα μεγάλα”, να ψηφίσετε εκείνους που σας τα τάζουν!»
Με συνέπεια στη δέσμευση για ανοικτή επικοινωνία και διαφάνεια δείτε και ακούστε την ομιλία της Άννας Ραφτοπούλου στα Σπάτα στον παρακάτω δεσμό: https://www.youtube.com/watch?v=rZDW_OmKmXk#t=699

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Αγιασμός στο εκλογικό κέντρο της Αρτέμιδας

ΑΝΑΣΣΑ – Άννα Ραφτοπούλου


Μεταξύ φίλων, υποψηφίων και στενών συνεργατών, χωρίς προσκλήσεις και ομιλίες, η υποψήφια δήμαρχος Άννα Ραφτοπούλου με τον συνδυασμό ΑΝΑΣΣΑ πραγματοποίησε χθες το βράδυ, αγιασμό στο εκλογικό κέντρο της Αρτέμιδας.

 «Με τη ψήφο των συνδημοτών μας, που μας εμπιστεύονται, σκληρή δουλεία και τη βοήθεια του Θεού μπορούμε να κάνουμε την έκπληξη και τη διαφορά για τη πόλη», είπε η Άννα Ραφτοπούλου, απευθυνόμενη στους δικούς της ανθρώπους.

 «Η επαφή με τα θεία και η προσευχή είναι προσωπική υπόθεση του καθενός» είχε δηλώσει νωρίτερα. «Δεν θέλω με κανένα τρόπο να μετατραπεί αυτή η προσωπική στιγμή σε προεκλογικό πανηγύρι».

Επιθυμία που έγινε απόλυτα σεβαστή.



 
 

ΑΝΑΣΣΑ – Άννα Ραφτοπούλου Πράξεις Εφαρμογής – Ένα συσσωρευμένο πρόβλημα

Πράξεις Εφαρμογής – Ένα συσσωρευμένο πρόβλημα
Στη πόλη μας κάθε τι το παλιό είναι εθισμένο στο κτίσιμο πελατειακών σχέσεων, προσωπικών πολιτικών διαδρομών και γαλουχημένο στο χάιδεμα αυτιών. Έτσι τα πράγματα μένουν στάσιμα και τελματώνουν. Παράδειγμα Ο πολεοδομικός σχεδιασμός κι οι πράξεις εφαρμογής. Παρά το γεγονός ότι χωρίς αυτές, η πόλη δεν νοικοκυρεύεται, πεζοδρόμια δεν γίνονται, πλατείες και χώροι πρασίνου δεν φτιάχνονται, κανείς δεν τολμά και κανείς δεν διανοείται να σπάσει αυγά, εδώ και χρόνια.

Η Άννα Ραφτοπούλου, υποψήφια δήμαρχος με τον συνδυασμό ΑΝΑΣΣΑ, μίλησε μεταξύ άλλων και για το θέμα αυτό, το Debate που οργάνωσε την Παρασκευή που μας πέρασε ο σύλλογος διπλωματούχων και πτυχιούχων μηχανικών δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος


«Από 18 χρονών που άρχισα να ψηφίζω» δήλωσε η Άννα Ραφτοπούλου, «σε κάθε πρόγραμμα υποψηφίου Δημάρχου άκουγα και διάβαζα για την κύρωση των πράξεων εφαρμογής», και πρόσθεσε: «Αν σε κάθε δημοτική θητεία κυρωνόταν κι από μια γειτονιά σήμερα δεν θα υπήρχε αυτό το πρόβλημα. Μιλάμε λοιπόν, για ένα συσσωρευμένο πρόβλημα. Για ένα πρόβλημα για το οποίο όλοι συζητάνε, όλοι τάζουν και κανείς μέχρι σήμερα δεν άγγιξε στα σοβαρά».

Σε σχετική ερώτηση η Άννα Ραφτοπούλου διευκρίνισε ότι, ο λόγος για τον οποίο δεν συμπεριέλαβε στο πρόγραμμά της το θέμα αυτό, είναι διότι δεν επιθυμεί να αποτελεί μέρος της αλυσίδας ανεκπλήρωτων υποσχέσεων, αλλά προτιμάει να αποτελέσει ένα σκαλί πιο κοντά στη λύση. Μάλιστα τόνισε, ότι σκοπεύει να κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν προκειμένου, επί των ημερών της, να ενταχθεί έστω και μία περιοχή στις πράξεις Εφαρμογής.

Τέλος διευκρίνισε ότι τόσο η προσωπική της θέση όσο κι η θέση της ΑΝΑΣΣΑ είναι ξεκάθαρη. «Αναγνωρίζουμε την αγανάκτηση των πολιτών, αλλά δεν συμμεριζόμαστε την μετατροπή κοινόχρηστων χώρων σε οικοδομήσιμους».