Anassa

Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΣΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΝΑ ΡΑΦΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΩΡΕΑΝ ασφάλιση για ασθένεια ή/και επείγον περιστατικό βρεφονηπιακών για όλα τα παιδιά σταθμών, νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων της πόλης,
από την επόμενη ημέρα των εκλογών!

Γνωρίζουμε τα προβλήματα της πόλης,
δίνουμε άμεσες λύσεις κι όχι κούφιες υποσχέσεις
• Ασφάλιση δαπανών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης από ατύχημα
500 ευρώ ανά περιστατικό.
• Ασφάλιση δαπανών επείγοντος περιστατικού από ασθένεια
150 ευρώ ανά περιστατικό.
• Ασφάλιση νοσοκομειακής περίθαλψης από ατύχημα
2.000 ευρώ ανά περιστατικό.

Οι παραπάνω καλύψεις ισχύουν καθ' όλη τη διάρκεια των μαθημάτων-διαλειμμάτων και λοιπών σχολικών - εξωσχολικών εκδηλώσεων, καθώς και μια ώρα πριν ή/και μετά τη προσέλευση - αποχώρηση από το σχολείο.
Στους παιδικούς σταθμούς και στα δημοτικά σχολεία του δήμου μας ( Σπάτων-Αρτέμιδας ) φοιτούν 2.800 παιδιά.

Με την σημερινή κατάσταση σε περίπτωση που συμβεί οποιοδήποτε ατύχημα στο σχολείο ή κάποια ξαφνική ασθένεια , το παιδί θα πρέπει να μεταφερθεί αρχικά στο Κέντρο Υγείας Σπάτων και στη συνέχεια ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ στο Νοσοκομείο Παίδων , που είναι και το μοναδικό δημόσιο Παιδιατρικό Νοσοκομείο. Αυτό συνεπάγεται χρονική αναμονή αντιμετώπισης του περιστατικού 2 με 3 ώρες τουλάχιστον, με τις εύλογες συνέπειες....

Με την οικονομική κρίση που μαστίζει το τόπο μας, στατιστικά το 30%-35% των παιδιών είναι ανασφάλιστα επειδή είτε οι γονείς τους είναι άνεργοι , είτε αδυνατούν να καταβάλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές με συνέπεια αυτά τα παιδιά να μην έχουν καμία πρόσβαση σε κανένα νοσοκομείο. Όπως επίσης είναι βέβαιο δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή κοινωνικά κονδύλια στο δήμο μας για να καλυφθούν οι ανάγκες αυτές.
Ο συνδυασμός ΑΝΑΣΣΑ με επικεφαλής την Άννα Ραφτοπούλου και με υπεύθυνο λειτουργίας του συγκεκριμένου θέματος τον Υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο Ηλία Σιμόπουλο δείχνοντας έμπρακτα το κοινωνικό ενδιαφέρον για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα και αποδεικνύοντας παράλληλα πόσο άμεσα είναι σε θέση να δώσει λύσεις εξασφάλισε μέσω χορηγίας από την ιδιωτική πρωτοβουλία, εντελώς δωρεάν για τους γονείς, τις παραπάνω ασφαλιστικές καλύψεις για όλα τα παιδιά των παιδικών σταθμών και των δημοτικών σχολείων του δήμου μας.

Οι καλύψεις ισχύουν για ένα έτος και έχει ήδη εξασφαλιστεί η διαρκή τους ανανέωσή τους.
Κι όμως μπορούμε!


ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – απάντηση προς τον ΠΡΟΕΔΡΟ και το ΔΣ του ΑΟ ΑΡΤΕΜΙΣ

Η ΑΝΑΣΣΑ κι η Άννα Ραφτοπούλου, ήταν ίσως ο πρώτος συνδυασμός ο οποίος τοποθετήθηκε με ευθύτητα στο καυτό θέμα του γηπέδου της Αρτέμιδας. Μάλιστα στη διεύθυνση κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να δει και να ακούσει τις δεσμεύσεις του συνδυασμού από την ίδια την Άννα Ραφτοπούλου.

Επαναλαμβάνουμε λοιπόν ότι σα συνδυασμός δεσμευόμαστε να συντηρήσουμε και να βελτιώσουμε τις υπάρχουσες προσβλητικές για τη πόλη και τους αθλούμενους εγκαταστάσεις - περιλαμβανομένης της επίστρωσης του τάπητα - και να ξεκινήσουμε άμεσα τον σχεδιασμό ενός νέο κι αξιοπρεπούς γηπέδου.
Με την ευκαιρία διευκρινίζουμε ότι καταδικάζουμε οποιονδήποτε μπει εμπόδιο στη στοιχειώδη κι αυτονόητη βελτίωση και συντήρηση των εγκαταστάσεων.