Anassa

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Δελτίο Τύπου 19/06/2014 - Ποιός νοιάζεται για τις θάλασσες και τις ακτές της Αρτέμιδας?




Ποιος νοιάζεται για τις θάλασσες και τις ακτές της Αρτέμιδας;

Σίγουρα όχι ο απερχόμενος Δήμαρχος κι απ΄ότι φαίνεται ούτε κι ο νέος που θα αναλάβει σε λίγους μήνες.

Κι όμως. Πριν καλά καλά αρχίσει ο κόσμος να κατακλύζει τις όμορφες παραλίες της Αρτέμιδας, δημοσιεύματα στο διαδίκτυο έσπευσαν να χαρακτηρίσουν τις θάλασσές μας βρώμικες(!) κι ακατάλληλες(!) για μπάνιο. - Και να φανταστεί κανείς ότι μέχρι πριν λίγο καιρό, πριν ευοδωθούν οι αγώνες των κατοίκων της, κάποιοι σχεδίαζαν να ρίξουν στις θάλασσές μας ημιεπεξεργασμένα βοθρολύματα-

Άλλα για να γυρίσουμε στο θέμα. Αν πράγματι οι θάλασσές μας είναι βρώμικες και μολυσμένες, όπως ισχυρίστηκαν κάποιοι, η Δημοτική αρχή κάτι πρέπει να κάνει γι αυτό. Αν, όμως όλα αυτά είναι ένα κακόηθες ψέμα και πάλι θα πρέπει κάτι να κάνει, μιας κι οι θάλασσες κι οι ακτές της Αρτέμιδας αποτελούν πόλο έλξης χιλιάδων λουόμενων αλλά και τη βασική πηγή προσφοράς εργασίας για εκατοντάδες ντόπια νέα παιδιά.

Αυτό που δεν κάνουν οι δήμαρχοι, ο τέως κι ο επόμενος, το κάνει η ΑΝΑΣΣΑ. Τη Δευτέρα 23 Ιουνίου, στις 11:00 το πρωί αρχίζουμε δειγματοληπτικούς ελέγχους σ’ ολόκληρη την παραλιογραμμή της Αρτέμιδας. Αναλύουμε τη χημική σύσταση του νερού προκειμένου να μάθουμε την αλήθεια και μεθοδεύουμε τις ενέργειές μας. Αν είναι καθαρό τοιχοκολλάμε τα σχετικά αποτελέσματα σε όσο το δυνατόν περισσότερα παραθαλάσσια μαγαζιά και σημεία συγκέντρωσης λουομένων για την ενημέρωση του κόσμου και τη περιφρούρηση της αλήθειας. Αν είναι πράγματι μολυσμένα μεθοδεύουμε τις πιέσεις μας και παρακολουθούμε στενά τη δημοτική αρχή, ώστε να λάβει τα ενδεικνυόμενα κατά περίσταση μέτρα.

Η πρώτη δειγματοληψία θα ξεκινήσει στις 11:00 στη παραλία δίπλα στο εκκλησάκι του Αγ. Νικολάου και στη συνέχεια το συνεργείο θα κατευθυνθεί στη παραλία μπροστά στον περιφραγμένο αρχαιολογικό χώρο, στη παραλία μπροστά από το “cafe Silivani”, απέναντι από το Σούπερ Μάρκετ Βερόπουλος και τέλος στη παραλία μπροστά από το “cafe Ιππόκαμπος”στη παραλία της Βραυρώνας. Όποιος επιθυμεί να παρακολουθήσει τη διαδικασία είναι ευπρόσδεκτος. Σε κάθε περίπτωση, τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν από τον ίδιο αυτόν τόπο, αμέσως μόλις είναι διαθέσιμα και διασταυρωμένα.

Γραφείο Τύπου ΑΝΑΣΣΑ