Anassa

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Απάντηση στο από 27-02-2014 Δελτίο Τύπου του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος

Στην Ελλάδα, τη χώρα της δημοκρατίας, το πολίτευμα είναι δημοκρατία και δημοκρατία θα πει συμμόρφωση με την άποψη και απόφαση των πολλών.
Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος αποφάσισε κατά πλειοψηφία και ορθώς έπραξε, ότι η κατασκευή Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ) στο Πλατύ Χωράφι δεν είναι η κατάλληλη λύση στο μείζων πρόβλημα του αποχετευτικού. Δε χρειάζεται να είναι κανείς περιβαντολλόγος για να καταλάβει ότι η απορροή των υγρών αποβλήτων του ΚΕΛ στη θάλασσά μας θα είναι καταστροφική.

Υπάρχουν πολλά ΓΙΑΤΙ που πρέπει να απαντηθούν :
ΓΙΑΤΙ ο δήμαρχος απαξιώνει τη δημοκρατία και δεν αποδέχεται τη γνώμη της πλειοψηφίας.
ΓΙΑΤΙ ο δήμαρχος προσπαθεί την τελευταία στιγμή, παραμονές εκλογών, να δρομολογήσει ένα τόσο μεγάλης κλίμακας έργο παρά την αντίθετη απόφαση τόσο του Δημοτικού συμβουλίου όσο και των Τοπικών συμβουλίων.
ΓΙΑΤΙ ο δήμαρχος επιτίθεται με τέτοια σφοδρότητα κατά αυτών που έχουν άλλη άποψη.
ΓΙΑΤΙ ο δήμαρχος έσπασε 3 χρόνια σιωπής κι αφάνειας για να χρησιμοποιήσει προσβλητικές εκφράσεις και όρους που ξεφεύγουν κατά πολύ από μια σοβαρή και πολιτισμένη αντιπαράθεση και μάλιστα ενόψει δημοτικών εκλογών.

Οι δικές μας θέσεις είναι ξεκάθαρες :
Λέμε ΝΑΙ στην άμεση κατασκευή αποχετευτικών δικτύων και στην επίλυση του αποχετευτικού με άμεση σύνδεση με την Ψυτάλλεια.
Εμμένουμε και στηρίζουμε την άποψη της πλειοψηφίας που δεν εγκρίνει ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι και απορροή υγρών αποβλήτων στη θάλασσά μας.
Θέλουμε να τελειώσει τώρα το αίσχος των βόθρων και των βοθρολυμάτων που μας πάνε δεκαετίες πίσω.
Ο δήμος μας έχει πληρώσει αρκετά την οικολογική και περιβαλλοντική υποβάθμιση του από τη λειτουργία του Αεροδρομίου. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.

Οι κάτοικοι της γειτονικής Κερατέας βγήκαν στους δρόμους και αγωνίστηκαν για να σώσουν τη περιοχή τους από την οικολογική καταστροφή. Το ίδιο θα κάνουν και οι συμπολίτες μου με τους νέους μπροστά για ένα δήμο που πονάμε, για έναν δήμο που αγαπάμε.

Άννα Ραφτοπούλου Υποψήφια Δήμαρχος Σπάτων Αρτέμιδος
εφημερίδα «ανατολική ακτή» 03-2014

Είμαστε από τη στόφα των νικητών...

Μόνον ένας τρόπος  υπάρχει για να αλλάξει σελίδα ο Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδας.  Ο κόσμος να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ανανέωσης προσώπων κι ιδεών. Να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα, ώστε  άφθαρτοι άνθρωποι ικανοί, με όραμα και όρεξη για δουλειά να αναλάβουν δράση . Να εξαφανιστεί το παλιό, το κατεστημένο και το φθαρμένο που έχει κουραστεί κι έχει κουράσει.

Ερώτηση: Κυρία Ραφτοπούλου ποιοι λόγοι σας οδήγησαν να πάρετε την απόφαση, να είστε υποψήφια Δήμαρχος στο δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος;
Απάντηση: Αγαπώ τη πόλη μου και δεν μπορώ πια να τη βλέπω να φιγουράρει σε θλιβερές λίστες.  Της αξίζει μια καλύτερη τύχη. Επιτέλους πρέπει να βγούμε από τα αδιέξοδα και τα διλλήματα του παρελθόντος και να προχωρήσουμε μπροστά με όλες μας τις δυνάμεις, με διαφάνεια, με φρέσκιες ιδέες κι όραμα.

Ερώτηση: Όμως είστε εξαιρετικά νέα και σαν νέα σίγουρα έχετε φρέσκιες ιδέες και όραμα, όμως σας λείπει η πείρα. Πιστεύεται ότι οι δημότες Σπάτων - Αρτέμιδος θα σας εμπιστευτούν;
Απάντηση: Βγείτε μια βόλτα στους δρόμους του Δήμου μας. Περπατήστε στα Σπάτα και στην Αρτέμιδα στους ελεύθερου χώρους, στις πλατείες, τα σχολεία, στη παραλία της Αρτέμιδας, τους αθλητικούς χώρους και δείτε με τα μάτια σας που μας έχει οδηγήσει η «πείρα».  Δείτε σε τι πόλη ζούμε και κρίνετε εσείς κι οι αναγνώστες σας, τι έχει μέχρι σήμερα καταφέρει η «πείρα».
Ο κόσμος έχει κουραστεί να ακούει μεγάλα λόγια από τους  ίδιους και τους ίδιους, Έχει βαρεθεί τις ανακυκλωμένες ελπίδες  που δεν παράγουν τίποτα το ουσιαστικό.
Είμαι απόλυτα βέβαιη ότι οι συνδημότες μας θα μας εμπιστευτούν γιατί είμαστε αποφασισμένοι να έρθουμε σε ρήξη με το κατεστημένο του δήμου.  Είμαστε απεγκλωβισμένοι από κόμμα, συντεχνίες, προσωπικά οφέλη και προσωπικές φιλοδοξίες. Θέλουμε και μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά γιατί απλούστατα έχουμε ενέργεια, όρεξη,  κι αντοχή, είμαστε άφθαρτοι, καθαροί κι ανεξάρτητοι.

Ερώτηση: Όμως είστε ένας εντελώς νέος συνδυασμός με πολλά καινούργια άτομα που δεν έχουν ασχοληθεί ξανά με τα κοινά και δεν έχουν αυτό που λέμε «εξασφαλισμένες ψήφους».  Δεν σας φοβίζει αυτό?
Απάντηση: Καθόλου. Το θεωρώ πλεονέκτημα. Έχω δηλώσει επανειλημμένα ότι αυτό το «τσουβάλιασμα» των ψηφοφόρων με αφήνει παγερά αδιάφορη. Θεωρώ ότι τα κριτήρια επιλογής έχουν αλλάξει πια. Ο κόσμος πλέον ψηφίζει με αίσθημα ευθύνης γιατί ξέρει πολύ καλά, ότι το μόνον όπλο που έχει στα χέρια του είναι η ψήφος του. Να σας κάνω κι εγώ μια ερώτηση; Εσείς προσωπικά, πιστεύετε ότι όλοι εκείνοι που έφεραν τη πόλη μας σε αυτή τη κατάσταση μπορούν και να τη σώσουν; Όποιος πολίτης το πιστεύει αυτό ας τους επιλέξει.  Η βασική επιδίωξη του δικού μας συνδυασμού είναι η προσφορά. Να βάλουμε πλάτη για να κάνουμε τη πόλη μας αντάξιά μας και τη ζωή μας σ’ αυτή καλύτερη.

Ερώτηση: Καλά όλα αυτά, αλλά τα προβλήματα της πόλης είναι πολλά και μεγάλα. Ποιες είναι οι δικές σας προτεραιότητες αν εκλεγείτε;
Απάντηση: Όλα αυτά τα χρόνια, όλοι οι συνδυασμοί εμφανίζουν στις εκλογές κατεβατά ολόκληρα με μεγαλεπήβολα σχέδια κι εμπνευσμένα τάχα προγράμματα. Εμεί δεν πέφτουμε σ’ αυτή τη παγίδα.  Γυρίζουμε όλες τις γειτονιές, ακούμε πολλά από τον κόσμο και καταγράφουμε τα προβλήματα. Σπάνια όμως ακούμε κάτι νέο. Τα προβλήματα της πόλης μας είναι δυστυχώς διαχρονικά. Όμως αυτό που όλοι ξεχνάνε ή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, είναι το γεγονός ότι ο δήμος είναι φτωχός κι υπερχρεωμένος. Ξεκινάμε από μηδενική βάση. Προσπάθεια μας  να εξορθολογήσουμε τις δαπάνες, να περιφρουρήσουμε τους εργαζόμενους του δήμου, να μαζέψουμε αυτά που μας χρωστάνε, να αξιοποιήσουμε τους πόρους του δήμου και  να απαιτήσουμε από το αεροδρόμιο αυτά που δικαιούμαστε. Αν λυθεί αυτό το θέμα μετά ο δρόμος είναι ανοιχτός. Για μένα αυτό αποτελεί στοίχημα ζωής.

Ερώτηση: Θα τα καταφέρετε;
Απάντηση: Με συστηματική, μεθοδική, οργανωμένη δουλειά, με συνέπεια και προσήλωση μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα.  Αυτό είναι και το σημείο που διαφέρουμε από τους άλλους. Τόσο εγώ προσωπικά, όπως και τα περισσότερα στελέχη του συνδυασμού, έχουμε επιτύχει στις προσωπικές κι επαγγελματικές μας ζωές. Είμαστε από τη στόφα των νικητών. Τα προβλήματα είναι για εμάς προκλήσεις. Είμαι απόλυτα βέβαιη ότι θα τα καταφέρουμε. 


         Άννα Ραφτοπούλου
Υποψήφια Δήμαρχος με το συνδυασμό «ΑΝ.Α.Σ.Σ.Α» -
ΑΝανεωτική  -Ανεξάρτητη Συμμαχία Σπάτων- Αρτέμιδος


        Eφημερίδα «Ο Δημότης» 21-03-2014

Η πόλη της Αρτέμιδας όπως μας αξίζει!

Προσωπικά θεωρώ την Αρτέμιδα μια περιοχή «σκανδαλωδώς» ευνοημένη από τη φύση, γιατί τα πολλά κι ιδιαίτερα φυσικά χαρακτηριστικά της, εύκολα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν μια από τις ομορφότερες περιοχές της Αττικής. Κι όμως αυτή η πόλη εξακολουθεί να μας πονάει! 
 
Στην είσοδο, το πανέμορφο άλσος του ΟΤΕ θα έπρεπε να αποτελεί ζωτικής σημασίας φυσικό πνεύμονα χαρίζοντας στους πολίτες μέρος χαλάρωσης, ανάπαυλας και περιπάτου, σε επαφή με την φύση. Κι όμως είναι πλήρως παραμελημένο και αναξιοποίητο, γεμάτο σκουπίδια και μπάζα. Έχει μετατραπεί σε μια παράνομη χωματερή, πληγή για την εικόνα, αλλά κυρίως το περιβάλλον της πόλης μας και αποτελεί απειλή για την υγεία των πολιτών. 
 
Κι αν πάμε στον υδροβιότοπο της Αλυκής, θα αισθανθούμε την ίδια θλίψη αλλά κι αγανάκτηση. Ένας από τους σημαντικότερους υγροτόπους της Αττικής, ο οποίος διατηρεί το υγρό του στοιχείο ακόμη και κατά τους θερινούς μήνες, με πλούσια βιοποικιλότητα και καταγεγραμμένα περισσότερα από 170 είδη πουλιών, ένας μικρός παράδεισος, τεράστιας οικολογικής σημασίας και ζωτικής σημασίας για την πόλη μας, πλήρως εγκαταλελειμμένος, γεμάτος μπάζα και σκουπίδια.
 Η άγνοια αλλά κι η αδιαφορία κάποιων δημάρχων που έδωσαν αλόγιστα την άδεια, ή απλά δεν έκαναν τον κόπο να παρέμβουν, μετέτρεψαν την Αλυκή σε τόπο ανεξέλεγκτης απόρριψης αδρανών αποβλήτων. 
 
Σαν να μην φτάνουν όλα αυτά, το Ελ. Βενιζέλος, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, επιβαρύνει με τη λειτουργία του το περιβάλλον της πόλης τόσο με τους ηχητικούς ρύπους από την εξαιρετικά αυξημένη εναέρια κίνηση αλλά και λοιπούς ρύπους που συνεπάγεται η κίνηση των αεροσκαφών. Κι αυτή δεν είναι δικιά μου διαπίστωση! Σε παλιότερο δημοσίευμα εφημερίδας, αναφέρετε ότι λόγω της μόλυνσης της ατμόσφαιρας από την λειτουργία του αεροδρομίου τα γεωργικά προϊόντα της Μεσογειακής γης δεν είναι κατάλληλα για κατανάλωση. Όμως ποτέ, καμία Δημοτική αρχή, δεν ενδιαφέρθηκε να ερευνήσει αν και πόσο μολύνεται ο αέρας, το νερό, τα λαχανικά από την λειτουργία του αεροδρομίου! Και να φανταστεί κανείς, ότι στην σύμβαση του αεροδρομίου αναφέρεται πως στον μη χρησιμοποιούμενο χώρο του αεροδρομίου οφείλουν να φυτευτούν από την εταιρεία διαχείρισης 16.000.000 (δέκα έξη εκατομμύρια!) δέντρα ώστε να μειώσουν την ατμοσφαιρική ρύπανση. Πράγμα που δεν υλοποιήθηκε ποτέ!

Ο θησαυρός όμως της Αρτέμιδος είναι η θάλασσα, οι παραλίες κι η δαντελωτή ακτογραμμή της! Αλλά ακόμη κι αυτός ο ανεκτίμητος θησαυρός απειλείται από την έλλειψη ευθύνης κι οραματισμού των δημοτικών αρχών που ασυλλόγιστα επιχειρούν να λύσουν το πρόβλημα της αποχέτευσης της πόλης, δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα στη θάλασσα και τις ακτές. Το πρόβλημα της αποχέτευσης πρέπει να τελειώσει εδώ και τώρα. Σ’ αυτό συμφωνούμε όλοι. Όχι όμως σκοτώνοντας κι υποβαθμίζοντας τη πόλη. Η λύση της δημοτικής αρχής για δημιουργία Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ) στον Πλατύ χωράφι σημαίνει αγωγό εκβολής των λυμάτων στη θάλασσα! Το μέγεθος της οικολογικής καταστροφής δεν το σκέφτηκε κανείς; Ποιος θα κολυμπάει σε αυτήν την θάλασσα; Ποιος θα ψαρεύει σε αυτήν την θάλασσα; Γιατί η δημοτική αρχή δεν μπήκε στον κόπο να διαπραγματευτεί την εφικτή λύση της σύνδεσης με το αποχετευτικό της πρωτεύουσας; 
 
Κλείστε για λίγο τα μάτια και φανταστείτε την Αρτέμιδα όπως μας αξίζει! Με αξιοποιημένο το παραλιακό μέτωπο, με πεζοδρόμια, πεζόδρομους, παιδικές χαρές και παιδότοπους, φωτισμό, καλαίσθητα κι αναπαυτικά καθιστικά, διανοιγμένο τον παραλιακό δρόμο, διαμορφωμένους χώρους άθλησης, καθαρισμένο, αναδειγμένο και προστατευμένο το δάσος ΟΤΕ, αποκαταστημένη την Αλυκή, προβεβλημένο και περιποιημένο τον αρχαιολογικό χώρο της Βραυρώνας και τον ναό της Αρτέμιδας. Φανταστείτε ήπιες παρεμβάσεις κι οραματίστε τη πόλη μας έναν ιδανικό τόπο σε αρμονία με το φυσικό περιβάλλον και τα δώρα που τόσο απλόχερα της χαρίστηκαν. Κι αν αυτά τα θεωρείται όνειρα θερινής νυκτός, ξυπνήστε! Αρκεί να υπάρχει όραμα και θέληση. Το κόστος είναι αντιστρόφως ανάλογο του θετικού αντίκτυπου για την πόλη και του οφέλους για τους πολίτες. Το ταμείο της πόλης μπορεί να είναι μείον, (φρόντισαν για αυτό οι προηγούμενοι δήμαρχοι), όμως υπάρχουν ανεκμετάλλευτα κονδύλια από το ΕΣΠΑ και την ίδια την ΕΕ. Γιατί ποτέ κανένας δήμαρχος δεν τα έχει αξιοποιήσει; 

 
Άννα Ραφτοπούλου Υποψήφια Δήμαρχος Σπάτων Αρτέμιδος

εφημερίδα «ανατολική ακτή» 02-2014

Όπου υπάρχει θέλω, υπάρχει δρόμος, υπάρχει μπορώ…..

Αποτελεί για μένα μεγάλη απόφαση και μεγάλη δέσμευση ευθύνης, η  ιδέα ενός καινούριου συνδυασμού με νέους, άφθαρτους ανθρώπους, που έχουν φρέσκιες ιδέες κι όραμα, που έχουν δουλέψει κι έχουν καταξιωθεί ο καθένας στο χώρο του.

Η ανακύκλωση των ίδιων και των ίδιων φθαρμένων προσώπων, η απαξίωση της πόλης μας κι η υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής όλων μας μου προκαλεί πίκρα. Το σκουριασμένο σύστημα που μας έφερε μέχρι εδώ μου προκαλεί θλίψη κι οργή. Τα Σπάτα κι η Αρτέμιδα αξίζουν ένα καλύτερο αύριο. Όμως το αύριο, πρώτα από όλους, ανήκει στους νέους. Εμείς έχουμε την ενέργεια και το όραμα να διαμορφώσουμε τη πόλη που μας αξίζει. Εμείς θα μεγαλώσουμε τα παιδιά μας σ’ αυτή τη πόλη. Εμείς έχουμε χρέος κι ευθύνη να τους προσφέρουμε αυτά που μας στέρησαν οι προηγούμενες γενιές τοπικών αρχόντων, με τη στενοκεφαλιά, τον παλαιοκοματισμό, την άγνοια, την υστεροβουλία και τις διαπλοκές. Έχουμε τη θέληση. Κι όπου υπάρχει θέλω, υπάρχει και δρόμος, υπάρχει μπορώ.
Είναι ψέμα ότι οι νέοι δεν ενδιαφέρονται για τα κοινά. Είναι ψέμα ότι οι νέοι απαξιώνουν τη πολιτική. Οι νέοι απαξιώνουν τους πολιτικούς και τους πολιτικάντηδες που μας οδήγησαν στο χείλος του γκρεμού και εξακολουθούν να μας σπρώχνουν στο κενό.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. Εμείς ο νέοι αποφασίσαμε να βγούμε μπροστά. Τα “δήθεν” και τα “θα” μας κούρασαν. Οι ψεύτικες υποσχέσεις μας απογοήτευσαν. Οι μυστικές συμφωνίες κάτω από τα τραπέζια μας ταλαιπώρησαν. Ποιος νέος μπορεί να ανεχτεί όλα αυτά;
Ξεκινάμε από μηδενική βάση μόνοι μας και χωρίς κομματικά δεκανίκια, χωρίς στήριξη από πολιτευτές του παρελθόντος που «λέρωσαν» με τις πράξεις τους το τόπο μας.

Λέμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στο κατεστημένο που έχει δημιουργηθεί στη πόλη μας.
Λέμε ένα μεγάλο ΝΑΙ στους έντιμους πολίτες που θέλουν να συστρατευτούν σ’ αυτή τη προσπάθεια.
Λέμε ΝΑΙ στο καθαρό αγώνα για ένα καλύτερο αύριο με γνώμονα το κοινό καλό.

Μπορούμε να αποτελέσουμε τη λύση για αυτή την πόλη γιατί έχουμε τη θέληση, τη διάθεση, τη δύναμη, τη φρεσκάδα, την ενέργεια, την αντοχή, την εντιμότητα, το μπορώ, την παιδεία για να πετύχουμε. Και για όποιον σκέφτεται ότι δεν έχουμε την πείρα, δεν έχει παρά να κάνει μια βόλτα στους δρόμους της πόλης για να δει με τα μάτια του που μας έχει οδηγήσει μέχρι σήμερα η “πείρα”.
        
Άννα Ραφτοπούλου
Υποψήφια Δήμαρχος με το συνδυασμό «ΑΝ.Α.Σ.Σ.Α» -
ΑΝανεωτική  -Ανεξάρτητη Συμμαχία Σπάτων- Αρτέμιδος

Με νέους ανθρώπους
Με νέες ιδέες
Με καθαρό μυαλό
Με όρεξη για δουλειά
                                                                                                        εφημερίδα «Ο Δημότης» 03-2014