Anassa

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

ΑΝΑΣΣΑ – Άννα Ραφτοπούλου Πράξεις Εφαρμογής – Ένα συσσωρευμένο πρόβλημα

Πράξεις Εφαρμογής – Ένα συσσωρευμένο πρόβλημα
Στη πόλη μας κάθε τι το παλιό είναι εθισμένο στο κτίσιμο πελατειακών σχέσεων, προσωπικών πολιτικών διαδρομών και γαλουχημένο στο χάιδεμα αυτιών. Έτσι τα πράγματα μένουν στάσιμα και τελματώνουν. Παράδειγμα Ο πολεοδομικός σχεδιασμός κι οι πράξεις εφαρμογής. Παρά το γεγονός ότι χωρίς αυτές, η πόλη δεν νοικοκυρεύεται, πεζοδρόμια δεν γίνονται, πλατείες και χώροι πρασίνου δεν φτιάχνονται, κανείς δεν τολμά και κανείς δεν διανοείται να σπάσει αυγά, εδώ και χρόνια.

Η Άννα Ραφτοπούλου, υποψήφια δήμαρχος με τον συνδυασμό ΑΝΑΣΣΑ, μίλησε μεταξύ άλλων και για το θέμα αυτό, το Debate που οργάνωσε την Παρασκευή που μας πέρασε ο σύλλογος διπλωματούχων και πτυχιούχων μηχανικών δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος


«Από 18 χρονών που άρχισα να ψηφίζω» δήλωσε η Άννα Ραφτοπούλου, «σε κάθε πρόγραμμα υποψηφίου Δημάρχου άκουγα και διάβαζα για την κύρωση των πράξεων εφαρμογής», και πρόσθεσε: «Αν σε κάθε δημοτική θητεία κυρωνόταν κι από μια γειτονιά σήμερα δεν θα υπήρχε αυτό το πρόβλημα. Μιλάμε λοιπόν, για ένα συσσωρευμένο πρόβλημα. Για ένα πρόβλημα για το οποίο όλοι συζητάνε, όλοι τάζουν και κανείς μέχρι σήμερα δεν άγγιξε στα σοβαρά».

Σε σχετική ερώτηση η Άννα Ραφτοπούλου διευκρίνισε ότι, ο λόγος για τον οποίο δεν συμπεριέλαβε στο πρόγραμμά της το θέμα αυτό, είναι διότι δεν επιθυμεί να αποτελεί μέρος της αλυσίδας ανεκπλήρωτων υποσχέσεων, αλλά προτιμάει να αποτελέσει ένα σκαλί πιο κοντά στη λύση. Μάλιστα τόνισε, ότι σκοπεύει να κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν προκειμένου, επί των ημερών της, να ενταχθεί έστω και μία περιοχή στις πράξεις Εφαρμογής.

Τέλος διευκρίνισε ότι τόσο η προσωπική της θέση όσο κι η θέση της ΑΝΑΣΣΑ είναι ξεκάθαρη. «Αναγνωρίζουμε την αγανάκτηση των πολιτών, αλλά δεν συμμεριζόμαστε την μετατροπή κοινόχρηστων χώρων σε οικοδομήσιμους».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου