Anassa

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Η ΑΝΑΣΣΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ - Ριζοσπαστκή πρόταση δημότη μέσω διαδικτύου

Η υποψήφια Δήμαρχος Άννα Ραφτοπούλου κι ο συνδυασμός ANAΣΣΑ δίνουν ακόμη ένα μάθημα διαφάνειας κι ανοιχτής διακυβέρνησης, προετοιμάζοντας το έδαφος κι ανεβάζοντας τον πήχη ψηλά, για έναν δημοκρατικό δήμο κοντά στον πολίτη. Η ιδέα ανήκει στον συνδημότη μας κύριο Χατζηγιακουμή ο οποίος έκανε μια εποικοδομητική παρατήρηση στο blog της παράταξης anassa-spata-artemida.blogspot.gr
Ο κύριος Χατζηγιακουμής πρότεινε κάτι ριζοσπαστικό το οποίο η ΑΝΑΣΣΑ κι η Άννα Ραφτοπούλου υιοθέτησαν αμέσως και δεσμεύτηκαν σ’ αυτό.

Εάν κι εφόσον η ΑΝΑΣΣΑ κι Άννα Ραφτοπούλου αναλάβουν τον Δήμο, κάτι που η παράταξη θεωρεί σχεδόν βέβαιο, το πρόγραμμα θα παραμείνει θυροκολλημένο στο δημαρχείο για όλη τη διάρκεια της θητείας της δημοτικής αρχής ώστε να το βλέπουν οι δημότες και να μπορούν να κρίνουν.
Πέραν αυτού η ίδια η Άννα Ραφτοπούλου παρότρυνε τους δημότες να φυλάξουν το έντυπο πρόγραμμα του συνδυασμού και ταυτόχρονα να συμμετέχουν στον ανοικτό δημόσιο απολογισμό που θα γίνεται κάθε χρόνο για την πορεία και την εφαρμογή του προγράμματος .

Σε σχετική ερώτηση πρόσθεσε: «Θα θέλαμε να ξέρετε ότι έχουμε ακριβώς τις ίδιες βιωματικές εμπειρίες με τους δημότες αυτής της πόλης και για αυτό αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με τα κοινά. Καταλαβαίνουμε ότι δύσκολα θα πιστέψετε πως κάποιοι δεν θα γίνουν σας τους προηγούμενους. Οι προηγούμενοι όμως θα μείνουν προηγούμενοι δεν πρόκειται να αλλάξουν και τα πασπαλίσματα με νέες φιγούρες δεν είναι παρά η κουρτίνα που κρύβει από πίσω της τις παλαιές τακτικές».


1 σχόλιο: