Anassa

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Είσαι 18 χρονών και δυνατός στα μαθηματικά; Δώσε προσοχή.

Είσαι 18 χρονών και δυνατός στα μαθηματικά;
Δώσε προσοχή.

Στη σπάνε οι εκλογές; Δε θες ούτε να τους βλέπεις ούτε να τους ακούς;
Δικαίωμά σου! Σιγά μη χαλάσεις τη Κυριακή σου για να πάς να ψηφίσεις! Κι αν… λέμε αν ….πας για το χαβαλέ σου, θα τους ρίξεις ένα φάσκελο.
Οκ, μαζί σου.
Αλλά να ξέρεις ότι μόλις πήρες μια «πολιτική απόφαση».

Δηλαδή, επειδή οι δεινόσαυροι, οι γερασμένοι, οι τρικαράγκιοζη, οι καμένοι, τα λαμόγια, σου τη δίνουν, εσύ αποφάσισες να μην ψηφίσεις.

Άκου.
Στις δημοτικές εκλογές ο δήμαρχος της πόλης σου, δηλαδή
αυτός που κανονίζει αν θα μπει ο σκουπιδοντενεκές έξω από τη πόρτα του σπιτιού σου ή του γείτονα,
αυτός που κανονίζει αν θα δώσει φράγκα στην τοπική σου ομάδα ή όχι,
αυτός που είναι υποχρεωμένος να συντηρεί το σχολείο σου και δεν το κάνει,
αυτός που έχει να αλλάξει τις καμένες λάμπες στο στενάκι, δίπλα στο φροντιστήριο, από του αγίου ανήμερα,
βγαίνει μάγκας με το 50% των ψήφων + μία.

Τι είπα τώρα! Να στο κάνω λιανά:
Στις προηγούμενες εκλογές τα έγκυρα ψηφοδέλτια στα Σπάτα και την Αρτέμιδα ήταν 12007. Βάλε με το μυαλό σου: Με τα μισά + ένα, δηλαδή με 6.004 ψήφους αυτός σου κατσικώνεται δήμαρχος για 5 ακόμη χρόνια. (Εσύ φύτουλας δεν είσαι! Είσαι;) Αν… λέω αν… …αν το ρίξεις, …εσύ έγκυρο θα το ρίξεις. Έτσι δεν είναι; Δώσε λοιπόν προσοχή αν πάρεις ένα κολλητό σου και πάτε να ψηφίσετε, τα 12.007 έγκυρα θα γίνουν 12.009. Σωστά μέχρι εδώ; Το λαμόγιο θα πάρει τα 6.004 ψηφαλάκια του(που θα έπαιρνε έτσι κι αλλιώς) κι ο άλλος θα πάρει 6.005. Δηλαδή θα βγει δήμαρχος με μια και μοναδική ψήφο διαφορά. Ή την δικιά σου ή του κολλητού σου.
Πως σου φαίνεται αυτό;

Κι αν μαζευτούμε ολόκληρη η τάξη με 20 – 30 – 40 – 50 ψήφους έχουμε τον δήμο στα χέρια σας. Στη κυριολεξία.
Αντί λοιπόν να λες δεν ψηφίζω επειδή είναι «λαμόγιο, δεινόσαυρος, τρικαράγκιοζας», μ@λ@κ@ς ρώτα, μάθε, ψάξε μάζεψε τη τάξη σου τη παρέα σου την ομάδα σου και πάμε μάγκα μου να ψηφίσουμε όλοι μαζί. Συνεννοημένα και μιλημένα.
Κατάλαβες που το πάω;
Κανείς δε μπορεί να δικτυωθεί πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά από εμάς. Αν πέσει σύρμα, αν το ψάξουμε και το μιλήσουμε με ένα μήνυμα στο κινητό ή στο FB γινόμαστε χαλαρά εκατοντάδες. Κόψε λοιπόν τις μ@λ@κίες και πάμε να ψηφίσουμε. Δεν είναι όλοι σκάρτοι. Δεν είναι όλοι κολλημένοι. Δεν είναι κοματόσκυλα. Υπάρχουν νέοι άνθρωποι πολύ κοντά μας που την έχουν δει αλλιώς.
Εγώ μένω στην Αρτέμιδα και ψηφίζω ΑΝΑΣΣΑ – Άννα Ραφτοπούλου. Η τύπισσα την έχει δει αλλιώς. Τους έχει τρολάρει. Ρε φίλε αν δεν κάνουμε εμείς την ανατροπή ποιος περιμένεις να την κάνει; Η μάνα σου κι ο πατέρας σου; Ξεκόλλα ρε. Το μέλλον είναι δικό μας. Ψάξε στη πόλη σου κάτι καλό θα βρεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου