Anassa

Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Συνέντευξη με το υποψήφιο δημοτικό Σύμβουλο Θεόδωρο Δούρο.'Είμαστε νέοι σε ιδέες, με σεβασμό στη λογική της σύνθεσης'.

  • Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τα κοινά; Γιατί με το συνδυασμό της «ΑΝΑΣΣΑ»;
Η ενασχόληση με τα κοινά είναι συνυφασμένη με την ανθρώπινη φύση. Ο άνθρωπος είναι «Πολιτικόν ων» όπως εύστοχα αναφέρει ο Αριστοτέλης. Ζούμε σε κοινωνίες οργανωμένες με κριτήρια ευνομίας, ισονομίας και δικαιοσύνης. Οι παρεμβάσεις μας έχουν επίπτωση σε εμάς τους ίδιους. Όλα είναι ένας κύκλος. Είναι λοιπόν υποχρέωσή μας η συμμετοχή. Δεν είναι ούτε προνόμιο, ούτε ανάγκη, είναι υποχρέωση.

  • Γιατί λοιπόν με την Άννα Ραφτοπούλου; Οι υπόλοιποι συνδυασμοί;
Ζούμε σε εποχή σύνθεσης απόψεων μέσα από καταγραφή ιδιαιτεροτήτων. Δεν έχουν συγκρουσιακή διάθεση με κανέναν. Ούτε πιστεύουμε ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε κακές προθέσεις. Διαφωνούμε με τις θέσεις αλλά για κανένα λόγο δεν λέμε ότι είχε κακές προθέσεις. Είναι θέμα διαφορετικού πολιτικού και πολιτιστικού τρόπου σκέψης αλλά και «mondus Vivendi».
Είμαστε νέοι σε ιδέες, με σεβασμό στη λογική της σύνθεσης. Δεν αποκηρύσσουμε το παρελθόν. Παραδείγματος χάριν, δεν λέμε ότι ο κ. Χρήστος Μάρκου ήταν ένας συνειδητά κακός δήμαρχος. Λέμε ότι ο συνδυασμός μας είναι ένας δυνητικά πιο επαρκής φορέας ιδεών, προτάσεων και λύσεων. Είμαστε μια συμπαγής πλατφόρμα καταξιωμένων επαγγελματιών, επιστημόνων και πολιτών, σαφώς προσανατολισμένων στην υπηρεσία της προάσπισης των συμφερόντων της περιοχής μας. Όλοι «στρατιώτες». Από μηχανικούς έως γεωπόνους, από ιατρούς έως τεχνικούς, από μητέρες έως πατέρες, όλοι με γνώμονα τη σύνθεση και τη δημιουργία.

  • Έχετε συγκεκριμένες προτάσεις;
Η Άννα Ραφτοπούλου έκανε κάτι καινοτόμο. Έδωσε σαφής θεματικές ενότητες, όπως της υγείας, της παιδείας και του χωροταξικού προβλήματος σε υποψηφίους του συνδυασμού με σκοπό την ενδελεχή και ευέλικτη διερεύνηση τους. Όλα αυτά παρουσιάστηκαν αναλυτικά στο Πνευματικό Κέντρο Σπάτων.

  • Ποιο θεωρείτε ως το πιο σημαντικό πρόβλημα της περιοχής μας.
Εάν αποκτήσουμε Δημοτική Συνείδηση ως πολίτες, αν επεξεργαστούμε μια συγκρότηση ενός αρραγούς μετώπου Αρτέμιδας-Σπάτων, τότε κανένα ΚΕΛ, κανένα πρόβλημα οδοποιίας, κανένα διχαστικό δίλλημα δεν θα έχει τη δυναμική να πάει τη πόλη πίσω.
Η Άννα Ραφτοπούλου δεν θα είναι μόνο η νεώτερη γυναίκα Δήμαρχος στην Ελλάδα, αλλά είμαι σίγουρος ότι μπορεί να γίνει κι η μακροβιότερη.



Δούρος Αντ. Θεόδωρος. 

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 24/02/1973. Σπούδασε στο οδοντιατρικό τμήμα της ιατρικής σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Παρακολούθησε μεταπτυχιακό πρόγραμμα Χειρουργικής Στόματος στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Την εξαετία 2004-2010 εργάσθηκε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας (National Health System). Έγινε Mentor Associate Dental Surgeon στην οδοντιατρική εταιρία ADP του Λονδίνου.
Είναι παντρεμένος με τη Χριστίνα Αλεξανδροπούλου, απόφοιτη του Portsmouth College of Dental Nursing και έχουν μια κόρη δύο ετών.
Το 2010 του προτάθηκε η διεύθυνση του οδοντιατρικού τμήματος της Biocare στη Γλυφάδα. Οι δεσμοί του όμως με την περιοχή μας ήταν τόσο ισχυροί, ώστε αποφάσισε οριστικά να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά στην Αρτέμιδα, όπου έως και σήμερα διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου